Rabu, 2 Mei 2012

tts 4 day out


Salam alaik
Lama-lama duk umah, boleh la lumbe sapa punya lemak paling banyak,kan? Mungkin wida archie,mungkin nana,ajahebat ke,yani ke,dijah yang boleh masuk carta.tak pon wawa?jangan marahHaha dah 2 hari carik kerja..tunggu je lah mana2 dapat..dapat gak carik pengalaman di samping mashuk gak an beberapa ratus hinggit pon…conclusion yang boleh aku buat,bukan senang nak carik sesuap nasik..jadi,kite sume mesti belajar bersungguh2,dapat pointer tinggi2,doa banyak2,kerja yang carik kite kot nanti,kan?tak yah nak susah payah carik kerja bagai. Okay,now nak cerita sedikit sebanyak pengalaman sweetsour sepanjang dok kat uni terchenta USIM.
Takde ape sangat lah kalo nak cerita pasal belajar,sume orang same je ,balik2 gi kuliah,tutorial,mandi,solat,tidur..bezanya aku mesti nak tidur lebih,makan pon,then sehari mesti nak main game dulu..okay stop.Jangan cerita buruk banyak sangat,nanti takde orang nak.HAHA Percaya tak percaya,masa nak final dulu aku dah delete sume movies n games termasuk need for speed n red alert.Lebih padah lagi,aku buang PERMENANT. jadi,aku mohon sangat,sangat sangat,sape yang ada game ni,tolonglah kasi copy kat aku balik,aku nak sangat…*muke sedih,merayu gila*
Aku xd target jauh mane pon berdasarkan benchmark aku,result sem 1..aku hanya target lulus untuk subjek yang aku hate the most,chemistry… and yang lain A and B.Minx maaf sesangat kat mdm Ruby,kalo tande kertas aku,ontah hapo2 jawapan eh..otak den memang tak brapo nak trimo che bagai nih….Aku kesal gile la Mdm Ruby kenal aku,okay,bukan kenal,tahu nama aku masa gi Melaka last day sem lepas,tak silap haribulan,beliau tando yo koteh den,beliau koba an,budak ni bjalan no satu,bolajar eh ontahapo2.aduyai..doa2 la yo..mintak2 kito sumo ni dapek lulus terus pengajian dengan cemerlang (amin dalam hati)
Habish yo exam,bjalan..kalau masa sem 1,habis je paper arab,berjalan ke serdang…tapi gi HOSPITAL SERDANG.kan wawa?teman wa gi melawat ustaz arab..*bajet bukan ustaz aku j..haha.fine,melawt ustaz arab kitorang yang waktu tu accident. Sem 2 ni,gi gak Serdang,tapi THE MINESSS.here we go.agak2 lepas zohor,solat kat stadium time tu,kitorang ber 27 pon naik ah KTM…sume hero tts 4 gi dari batang benar..heroin plak gi dari nilai..ado yang naik bus,(van snanye,tapi tulis bus)ado yang gi naik teksi.Untunglah budak laki ado keto.Memang untung,dapat gak balik,tumpang kete mereka.terima kasih banyak2 la ye. Anggaran tambang :
Van        : RM 2
KTM       : RM3.80
CRUISE (BETOLKE EJA):RM 2
SUB TOTAL : RM 7.80 X 2 = RM 15.60
Bowling : RM 5
TOTAL : RM 20.60 (TAK CAMPUR MAKAN)

Naik je Ktm first2 lagi aku dah terpisah ngan muslimat yang lain,coz coach wanita yang mereka masuk,aku Nampak padat,so aku gi ah coach yang sebelah..banyak tuh seat kosong..masuk je,terus tidur..coz aku penat gile tunggu orang berkumpul kat stadium . orang kata..perempuan…biasalah..adoyai..pantang betul aku..orang siap lambat2 nih.Bersiap,macam pompuan.memang perempuan pon.=.=hehe.maaf la ye sape yang terasa.Tapi takpe,setiap pagi,aku memang dah di latih oleh nadiah untuk sabar menunggu.hehe. Elok je aku nak masuk fasa mimpi,ktm  yang aku naik,sampai la ke Batang benar,hero2 tts 4 plak dah yang masuk..Memang ganggu aku tidur.Kena plak ustaz dok sebelah aku,aku terus la report kat wa suruh wa datang coach aku.Malangnya wa tak dapat nak bukak pintu gerabak tu,wa pon safe kan satu seat tuk aku.Masa dalam gerabak tu,memang banyak kali la lagu Stereo tu berkkumandang..handphone  adik aku ni pon satu,bunyi da la mengaum,volume 1 je tau.tak ke segan.Dah la kuat gile bunyi,tak dapat nak angkat plak tuh.adoyai.Nak cover malu,aku tunjuk ah kat ustaz,yang tepon tu tak leh angkat..haha.Lawak bhai.Handphone yang aku sayangi plak selamat menghembuskan nafas terakhir beberapa minggu sebelum final..seminggu gak ah,takde phone..*ini pon nak mengadu.hehe.After selamat angkat phone,aku pon nekad pindah gerabak sebelah..walaupon waktu tuh,dah bunyi pon loceng kecemasan nak tutup pintu.Masuk je gerabak sebelah..elok2 je..ngam2.pintu tutup.dengan bangga nya aku cakap
“sebaik atlet dulu”
“oh..memang nak crite kat satu ktm la”
Haha.Aku Nampak ada la 2-3 orang gelak..memang segan sikit…tapi ada aku kesah..haha bukan jumpe lagi sekali pon makhluk2 yang ada dalam ktm waktu tu.*harap2 la kan.hehe.ok.I make everything short.

BOWLING :
 satu grup ngan syafiqah,syifa,laila,nadiah,huzaimi,aizat…*ada yang tak sebut ke? Sorry. Kalo ikut lane,aku kire no 3 la…dalam bahasa kasar,second last.blakang huzaimi,first aizat..no 4 tanak bagitahu,kecik at  beliau nanti.hehe.Best.Aku harap sume orang pon rase best gak..Kalo x,kecik aty aku bagi idea main bowling.
*teringat kat wani n nana,zaman kitorang main bowling after SPM dulu..punye lah kononnya nak lari dari budak laki kisas,kitorang gi ah main kat sunway,suddenly,budak laki kisas sebelah je lane kitorang lebih mengharukan,ada budak kelas sendiri.=.=”

SHOPPING :
Sikit punya sakit kaki berjalan..window shopping ngan wawa.Paling pedih,kat ADIDAS.Punye lah offer,aku takde saiz……..DUsH! time tak offer,time tu lah berlambak2 saiz. Sedeh gile gua cakap,masa keluar dari kedai tu…lama dah aku perhati je sandle tu*mood touching*

MAKAN :
Again..aku,wawa n thirah menunggu....8.30 tak muncul2 lagi..ibu wa cam bese,risau.hehe.*wa,jangan marah.hehe.Dari pagi tak makan ape2,perut memang agak pedih bile dah 8.30 malam.*tapi orang kat palestin tak makan banyak hari,kan*  *air liur rasa pahit* tak selera nak makan kat food court.aku gi beli makanan kt MCd.Balik2 je,tengok wa beli KFC.haha.lepas bersuap2 bagai,cam bese,tunggu lagi..sikit punya berkurun..untuk bergambar before naik kruise..1 je yang aku rase aku tak perlu tunggu..iaitu,sampai je ktm batang benar malam tu,sume rushing naik teksi.haha.laju gile.serious.
Jap,cruise tu nama die wawa cruise..sepanjang perjalanan,Nampak la wawa tidur,wawa kenyang dan banyak lagi.takut aib plak kalo cerita.haha.
Rehat: wa duduk bermalas2 kat kerusi yang goyang tu.hehe
Lastly,sampai la Nilam.Peristiwa pahit:jawab call ibu wa.haha.
Seriously,memang best pon kluar ngan sume ahli kelas.korang rase,best tak? kalau *memang ada salah dan silap,harap di maafi.0-0.ye..yang terkutuk kat atas pon,minx maaf ye, Semoga kita semua mendapat keputusan yang cemerlang dan di redhai-Nya.amin
di sebabkan intenet slow malam ni,pictures esok luso lah den upload..

1 ulasan:

  1. ak ase lemakkau lagi bnyk..nnti balik usim kita ukur perut,,haha

    BalasPadam