Sabtu, 7 Mei 2011

Blogger Game 20 soalan yang perlu dijawab tentang KISAS



setelah sekian lama barulah aku perasan yang aku hanya save bende alah ni tanpa postkannya dikhayalak ramai huh
1) give 5 simple words bout kisas…


1-pintu
2-sandwich
3-abbas
4-pistol
5-ayam


2) korg rse korg meletop kt skul…


hmm kat muslimat..meletop kah ( ? ) kecoh je kot
muslimin? x tahu lah =.=" kalo meletup pon, ada aku kesah~ lalala


* tak payah la kite nak sibuk2 hal orang kan hehe buat hal sendiri sudah~



3) pe perasaan mse ari pendaftaran. spe org 1st korg tego..korg redha dgn warna file yg diberi?

perasaan = no hard feeling, no feel ntah nervous..nak balik!! :'(
org first aku tegur = aku x tegur sape2 huh =.=" aku tegur guru kelas aku kot...dengan panggilan.."kakak, blablabla" "err..saya guru kelas awak"
hoho sampai sekarang tau melekat nama kakak tu , kakak Kamarabil kan nana? ainur? kan kan

redha= aku memang terhasut dengan kemudahan iron ada 2 setiap aras compare to block omar dengan ali yang ada 2 iron untuk satu blok :| n sangat terkejot..la sikitnye iron...kat skolah lama aku satu dorm satu iron kot...selain tu berkenan dengan "kemudahan air" yang dijanjikan sentiasa ada...then..bile masok dorm..yes! katil single..n i thought...ni ke tempat yang aku kene duduk setahun? err ni ke locker? sorang satu side je ke? mane nak gantung baju? =.=" imah orang first yang aku tegur n dye un tegur aku ga kot huhu dye lah orang yang aku kire "kawan" tidur aku mase hari 1st tu..yelakan hari 1st bebudak ni dah usik buku..x dapek doh...aku carik kawan tidur...n beliau ajak aku tidur happy tahap x ingat kot tyme tu..huh n sekarang aku sangat syukur ditemani kawan2 thariq huhu x bermaksod pmar ali khalid aku x bersyukur syukur jugak (*_^)" tanx korang

4) pe yg korg bangga kt skul?


Kantin boleh hutang or bayar dulu then amik ape yang kite suke (ikot amount wang jugak la)
lagi...cikgu2 ofcourse la kan
kengkawan
biah
sume lah
kaalo aku x bangga dengan skolah aku sape lagi, kan?


5) tempat paling korg suke kt skul… 


of course katil aku, katil sarah
kelas
ha ni lagu satu yang best...tempat study aku dengan nana kat bawah ulul albab tu...ha..hot tau bebudak Badar macam marah...bilik mereka katanya..haha belom rasmi lagi,kan..ustaz Ismail x kecoh pon aku study situ pagi petang malam..heh
one more thing,nana..kite x simpan lagi "alatan" kite kan..huhu harap2 ada orang alihkan la..ngee
 dewan makan..ni x de la paling..tapi bawah sikit dari super la suke gak dm ni..mama..~lalala~


6) wat is ur nickname in skul..


nama tanpa persetujuan pada mulanya...imah punye angkara haha insyi bagi muslimat
insyirah bagi ainur n muslimin yang x pandai nak sebut muslimat..or..kalo panggil muslimat..ramai yang perasan/berpaling nanty? HAHA selain tu mase awal tahun bebudak form 4 panggil aku kak YAYA cewah kalo ada abpsbp kategori pelakon wanita popular mungkin aku wakil kisas heh tahun lepas la tahun ni anak fauzi nawawi ganti kot haha ain lagi sorang yang panggil aku yaya ahaks..mase shams kengkawan panggil syirah..syira...insyirah ni 1st tyme aku show up nama aku dengan tulisan yang aku tulis sendiri heh =.="




7) brape kali korg attend gotong- royong? .. pernah escape prep?bpe kali?kat mana n buat apa..??


mane ade gotong royong situ ada aku kalo aku x esape..heh jawab dua soalan dalam satu
escape prep? x pernah
ok tipu
pernah..kat dorm ke perkisas ke kat mane2 un kalo aku x gi prep tu, aku tidur..(z_z)V...
adalah "beberapa" kali kot ikot mood...


8) bile 1st time korg break da rules? N how bout da last time?


huh form 4 fly ke rumah ida dengan paan,asilah,aimi,aisyah..sape tah lagi yang penting penuh kereta n happy giler..balik malam even nak pekse tyme tu haha kan dah result biase2 je ngeng..akak2 dorm macam suspect je coz kitorang menghlang..ahaks~..last tyme? nak yang mane? haha hey! relaks sudah x yah nak citer2 segala..~kalo bisa diceritaain nanty kalian ngak percaya~




9) brape kali korg singgah kantin sehari…


banyak kali untuk tengok tv...haha tv kat bilik brp tu pon aku dah berjaya bukak tau...ngee sape lagi yang ada diwaktu kejadian ek? hmm yangg penting satu hanger selamat mennjadi korban sebagai arial? (betolke eje?) blajar singgah kantin dan beli makanan tengah tahun form 5..harge makanan kantin pon tahu area tengah tahun tu jugak..berapa kali singgah? ikot tahap kelaparan n stok "bahan" yang ada..3 kali seminggu mungkin? kalo puase..singgah tengok tv.... mase form 4 tengok Nur kasih.....sumenye belom pernah kene marah kecuali dah nak SPM cikgu Nani pesan, "insyirah...dah nak SPM kan.." sob sob thanx cikgu!


10) sume org de kng manis.. so korgnye kngn pahit?


kenangan pahit? huh x pahit sangat la ...sebab di akhirnye acam manis ngee
hmm i/c hilang? haha "hilang" tyme SPM
haha yang pahitnye..tiap2 kali abang nasyid (pengawas peperiksaan aku penyanyi nasyid...~lalala~)
selain dari ucapan beliau "buat yang terbaik" "jangan mengalah" "sabar ye" "pelan2 la" satu ayat yang aku malas nak jawab...i/c mane? haru la jangan risau, saya orang malaysia la bang..bukan( . ) cikgu ...orang first tanye kan..aku masih keluarkan suara..heh sepatutnya aku minx mase lebih heh..aku jawab..x de..slip peperiksaan? (beliau tanya sambil geleng kepala) dan aku jawab sambil geleng kepala juga "xde" "ape yang ade?" ek ele apa yang ada beliau tanya .. ye la kan tu tugas beliau//huh "no.telefon cikgu" tipu je..aku tunjuk la slip yang separa komot tu kat beliau ..beliau baca...n senyum..n geleng..heh..memang makan mase aku jawab pekse...x lama pas tu..taptaptap..n langkah tu makin slow..ni sah sah nak singgah meja aku ni...x sempat nak angkat kepala..kan aku dah cakap...adala tangan yang selak2 paper kat atas meja aku...n aku biarkan je..haha kot la beliau carik jumpe plak kan...mase aku banyak idea ni jangan sekat..haha then beliau dah hilang sabar..haha..n i/c mane? kan aku dah cakap tadi...kalau la aku boleh bawak banner ke sepanduk ke..DON'T DISTURB ME.. EXAM IS RUNNING..I'M MALAYSIAN JANGAN RISAU HAHA..ke sepanduk I/C HILANG JANGAN BANYAK TANYA..huhu kalaulah kan..tapi x de maknenye..last2 aku letak kertas yang dah komot tu..ye lah kan sume pengawas pekse yang lalu nak usha aku..komot la paper tu..aku nak highlighkan sebenarnye tapi aku x sekejam tu hehe
n kenangan separa pahit ni bertukar manis bile i/c dah jumpe HAHA kecoh je kan aku i/c hilang satu skolah aku carik tau..tanx kepada semua yang membantu..4 information...ni kali kedua i/c hilang HAHA mase form 1 purse kene curik..sampai form 2 aku x ber i/c n aku x buat baru pon HAAHA memang bapak aku ada share besar dengan pejabat pendaftaran heh..tyme tu ada i/c photostat lagi...kire kalo cikgu nak ic, aku photostat kan i/c yang photostat tu..tapi mase SPM satu helai i/c photostat pon aku x de hehe...


lagi yang pahit... aku terkena berdas das tembakan keramat..pagi tu aku cuti.HARAM puasa..heh malas nak bangun la kan...4 pagi macam bese...pintu dorm dapat gegaran hebat dan aku macam x biasa plak...tunggu Sarah la yang bukak heh..tapi pagi tu Aina kot yang bukak..HAHA..then macam biasa aku bangun sambil kibas2 kan aku punye selimut berlakon lipat2 selimut tu..bile dah siap lipat aku kibas2 kan balik lipat balik..aku ulang sampai aku rase "selamat" ahah then bile rase selamat aku bentang balik selimut tu sambil tengok jam 4.05 pagi huh Dush aku tidur la balik...tanpa aku sangka....."ohhhhhh menipu....'" huh berdas tembakan aku kene heh.kire ape yang aku buat cikgu pandang ke heh. aku mamai tyme tu memang x sedar langsung la ada orang tengok hehe..yang pasty sampai blog depan dengar jeritan tu..kawan2 seangkatan aku yang sambung tidur balik tu pon bangun sekali hehe tak cukop lagi..kat DM cikgu carik aku...huhu..sikit punye baik la aku dah turun DM waktu tu hehe kan aku anak murid yang baik :|


ni paling pahit...bulan puase jugak...aku di"tuduh" bukan dituduh la tapi lebih x kurang macam tu la..aku di ape2 lah kan istilah yang sesuai..membuat kreativiti terlebih menggunakan kuih hijau putih di pasu bunga....aaaaaarghhhhhhhhhhh sumpah bukan aku ( . ) sesungguhnya aku berpuasa pada waktu tu..heh sabor je lah~ bukan aku bukan aku bukan aku ~bukannya aku x tau (agnes monica menyapa)~ (bukan ku x sudi, kasih~lagu sape tah ni)..heh. pahit tu satu sekolah.bukan.separuh warga sekolah macam kecoh je mengenai isu tersebut. ambil gambar bagai..heh sikit punye baik aku x dipaksa mengambil gambar bersama "hasil kreativiti aku" tu huh =.=" even dah cakap kat musolla aku rase aku sedih jugakla..orang dah pandang serong..tapikan ~ada aku kesah~ bukan aku buat pon..Allah lagi tau


11) andai korg dtaklifkn sbgai KU or TKU… bygkn… n cerita pe yg bkal terjadi..


x layak 
kalo layak pon, aku mansuhkan prep petang kat kelas kot..heh..prep petang ikot suke la kat mane kat mate ke hehe
aku usulkan penaiktarafan toilet
inspection cecepat sikit
satu minit yang punctual
hadiah dorm tercantik, mungkin?
DM letak bende alah yang warna hijau tu..tau x? ala err lebih kurang camne tah nak cakap...kire kalo bangun confirm x bunyi kerusi heh
lagi ( ? ) pilihan KP seterusnya melalui kengkawan jugak HAHA i mean macam ambik jugak pandangan kawan 
~merepek sudah~



12) igt lagi msjid sultan sulaiman… pe korg wat kt sne?
 ingat..selain solat waktu fly hehh tipu..aku mane ade fly..mase raye tu pergi makan kat kedai depan tu je HAHA dengan THIM IMAH n DIR, AIN alang2 tu solat je lah kat masjid sebelah tu...selain tu solat subuh zohor asar x pernah maghrib isyak tarawih soalat sunat makan buke pose jumpe sultan (solat tarawikh dengan sultan sekejap je tau even 21) lagi? amik bubur dengan DIR heh dah la 2 org je muslimat heh makan punye pasal..lepas tu singgah petronas sebab JAGA yang suuruh..hehe belliau x nak belikan paper tuk kitorang ( AKU N DIR) so kitorang pon jalan lah ke Petronas...beli paper dengan "makanan tambahan"

13) pe yg terjadi kt dwn kuliah?

belajar..rebut...heh dan beberapa projeknak kata mega x lah bawah sikit :|
one more thing..kat sinilah baru aku kenal muslimin teettt x de tulisan yang lagi kecik ke? huh tipu je



14) korg ttbe kena jd pres badar or hawa? Amcm… layakkh anda? Pe yg bakal berlaku…
 layakkah? x layak
ape yang berlaku? ntah
hmm tyme usrah yang sharp kalo boleh
ngee..x de la kan slalu waktu usrah ni.."ter" lebih2 masa heh
hmm maybe naqibah perlu banyakkan ilmu chewah~ cakap memang mudah

15) brape kli korg outing dlm sebulan…dgn spe.. or solo? Tmpat pling jauh korg prnh g?
 outing? jarang tahab gaban
dengan kawan sambut birthday aku (hari last trial..enjoy la kan) tanx sesume yang belanja n bagi hadiah...tokwan(paan) kak imah, ain,dir,fana,ainur,nana, aisyah,sarah..sape lagi ek? THIM x kan ku lupe..hehe hadiah2 unik tu akan kukenang...pernah ke korang dapat hadiah harijadi sabun basuh baju? minyak rambut brylcreem? HAHA
paling jauh Jusco tyme form 4 tak kot..rumah ida jauh x?

16) soalan plg simple…. Pernah fly?
 apa terbang2? saya fly x bagi tahu orang~lalala~ 

17) pebenda yg korg harap akn jadi.. tp ianya tak tercapai akal.. n confirm xkn jdnye!
 confirm xkan jadi? mane ade bende mustahil kat dunia ni...mungkin satu hari...zaman anak2 kite ~lalala~..aircond kat dorm makanan hantar kat dorm ke waktu makan ceh ni pemalas tahap x ingat la ni...

18)kalau diberi peluang balik mse form4/form5 apa yg korang nak buat..??
ceh tipu gila soklan ni...x nak balik...nak belajar la kot...x. aku nak jadi penggubal soalan heh


19)kalau korang tak masuk KISAS agak2 kat sekolah lama apa cerita korang ek..??
 kat sekolah lama? mungkin peserta forum? chewah perasan sape nak amik aku? sama je kot aku sama je kat mane2 mungkin aku kurang tifur kat kelas (ceh tipu gila)

20)soalan last:decribe in one word tentang KISAS{sebelom:semasa:selepas} jadi warga KISAS..


sebelum : insan biasa
semasa : insan biasa-biasa
selepas : hidup atau mati



3 ulasan:

  1. muahaha ,first sekali sori pasal ic.
    secondly,ulul albab projek mega?haha.nana pon ingat nak tulis pasal 'projek mega' tp x de bran.haha.
    thirdly,omjayy..yeah2 luper alatan kte x pulang.
    bilik badar the bestttttt :DDD

    BalasPadam
  2. hahaha..sempoi habes maa..
    good job!

    BalasPadam
  3. hahaha...aku gelak je baca post kamu...
    lawak and sempoi~

    BalasPadam