Khamis, 5 Julai 2012

oh!

usai maghrib,aku baring2 atas katil
rambut beterbangan ditiup angin kipas
nyaman
mak masuk bilik
"mak,abang gi masjid ke gi mane? lamanya?"aku sapa
"tunggu isya skali la...itulah sorang anak bujang..besok carik menantu mak,jangan carik yang macam hantu"
*eh mak ni,apa kena mengena abang g masjid dengan menantu?*dalam hati
"mak carik la kan,2-3,haha"yang keluar dari mulut
"malas lah,carik la sendiri,carik la yang soleh,bla bla bla"sayup2 je masuk dalam telinga
oh!memang usia ni,mak kita bincangkan hal sebegini?
oh,belum sedia :I
pen off
hanya gambar hiasan

Khamis, 28 Jun 2012

all about works

let these pic tell everything

12 hari kerja sini

naik motor g keje

time rehat-lepak kedai waffle..ni kak katijah

kak jun-pon berhenti kerja beberapa hari lepas aku berhenti ..^_* (2 tahun dah keje situ)


aku praktikal dengan akak ni lah

kak moli-senior

ketua cashier yg #$%^&*(

kak jun yg banyak backup aku

ganapathi-membuka lubang2 curi tulang ^^

akak ganapathi

kak siti-aku tumpang locker akak ni

kak shanti-tukang kire gaji sampai 2 hari gaji aku kene tolak @_*

wcm mobile

lady boss

ni la kedai hp aku keje tu ^^

kedai lagi


blackbery torch -rm 1299 yang slalu aku main tu ^^

jualan


katak ajaib..

manager econsave


kepada syahirah khana,khass untuk anda ni..hehe

Rabu, 9 Mei 2012

econsave

salam
hari ini saya bebas
saya bebas dari di buli
saya bebas dari jadi kuli
saya bebas dari segala2nya
gud bye kerja lama
welcome new workplace,econsave
semoga allah kuatkan iman kita untuk menempuh  ujian2 mendatang
semoga urusan kita semua dipermudahkan
amin
kbye

Jumaat, 4 Mei 2012

kerja


Salam alaik
Yes,bukan senang nak carik kerja,nope,carik kerja memang senang,bukan senang nak dapat kerja
Seminggu dah mengumpul lemak kat umah..hmm my mom said kalau x dapat kerja,blajar jahit la kak…hmm I’m thinking about it.. wat do u think? Bukan tanak blajar,At least,aku kalo boleh,nak la dapat kewangan sikit time cuti ni,leh gak support aku bebelanja.^_* kan?nak gi klate lagi…kan hajar?
Stop citer pasal cuti.Now,nak citer pasal kemasukan ke ijazah sarjana muda pulak.hmm dengar2 khabarnya,pihak usim dah x amik pengambilan ke ijazah daripada matrikulasi kementerian.Meaning,starting dari batch aku,yang masuk ke usim 4 degree is only from tamhidians.Yes,mula2 rase lega sikit,(persaingan untuk merebut cos yang dikehendaki tak lah sengit sangat) tapi nak tahu,apa yang aku,umek dan beberapa orang lagi terfikir? HAHA..
meaning, x banyak variety la..haha to make it clear,yes,x banyak pilihan la nanti..haha..dah la yang ada pon sikit,then ramai dah berpunya..haha .itu lah jadinya masa kitorang study chemistry masa study week dulu.See.kitorang,okay,bukan aku sorang.haha. tak ke? Alahai,gurau je,haha.don’t take it serious,okay, ini hanya lah gurauan,yang penting ialah belajar sampai habis degree.ait.
-umek-wahida-dijah-anis fariha-ingat lagi x? ^_*
out~

Rabu, 2 Mei 2012

pic random

sem lepas-mereka ada game di Australia..nampak tak,jarak kot
*pic ngan apek,hilang..waktu nih,nami skuad B

 anak mdm ruby yang comel sangat bile panggil "kak syirah"
 terang2,jelas,nyata,izhar hakiki kata don't touch,nak touch gak
 ada mak dalam pic ni..kat tengah2 girlz ada boys..*dalam gambar perempuan ada lelaki *nada yuna
 ladang kerb   au haha
 thirah-wawa-aku @malam glamour
 saje nak rosak an gambar nih haha
 penat~ladang puyuh
a-famosa
kisas-usim

sumber gambar : athirah
dataran merdeka

p/s gambar wa yang dekat wawa splash tu,dalam my lappy..now online gune lappy ayah..

tts 4 day out


Salam alaik
Lama-lama duk umah, boleh la lumbe sapa punya lemak paling banyak,kan? Mungkin wida archie,mungkin nana,ajahebat ke,yani ke,dijah yang boleh masuk carta.tak pon wawa?jangan marahHaha dah 2 hari carik kerja..tunggu je lah mana2 dapat..dapat gak carik pengalaman di samping mashuk gak an beberapa ratus hinggit pon…conclusion yang boleh aku buat,bukan senang nak carik sesuap nasik..jadi,kite sume mesti belajar bersungguh2,dapat pointer tinggi2,doa banyak2,kerja yang carik kite kot nanti,kan?tak yah nak susah payah carik kerja bagai. Okay,now nak cerita sedikit sebanyak pengalaman sweetsour sepanjang dok kat uni terchenta USIM.
Takde ape sangat lah kalo nak cerita pasal belajar,sume orang same je ,balik2 gi kuliah,tutorial,mandi,solat,tidur..bezanya aku mesti nak tidur lebih,makan pon,then sehari mesti nak main game dulu..okay stop.Jangan cerita buruk banyak sangat,nanti takde orang nak.HAHA Percaya tak percaya,masa nak final dulu aku dah delete sume movies n games termasuk need for speed n red alert.Lebih padah lagi,aku buang PERMENANT. jadi,aku mohon sangat,sangat sangat,sape yang ada game ni,tolonglah kasi copy kat aku balik,aku nak sangat…*muke sedih,merayu gila*
Aku xd target jauh mane pon berdasarkan benchmark aku,result sem 1..aku hanya target lulus untuk subjek yang aku hate the most,chemistry… and yang lain A and B.Minx maaf sesangat kat mdm Ruby,kalo tande kertas aku,ontah hapo2 jawapan eh..otak den memang tak brapo nak trimo che bagai nih….Aku kesal gile la Mdm Ruby kenal aku,okay,bukan kenal,tahu nama aku masa gi Melaka last day sem lepas,tak silap haribulan,beliau tando yo koteh den,beliau koba an,budak ni bjalan no satu,bolajar eh ontahapo2.aduyai..doa2 la yo..mintak2 kito sumo ni dapek lulus terus pengajian dengan cemerlang (amin dalam hati)
Habish yo exam,bjalan..kalau masa sem 1,habis je paper arab,berjalan ke serdang…tapi gi HOSPITAL SERDANG.kan wawa?teman wa gi melawat ustaz arab..*bajet bukan ustaz aku j..haha.fine,melawt ustaz arab kitorang yang waktu tu accident. Sem 2 ni,gi gak Serdang,tapi THE MINESSS.here we go.agak2 lepas zohor,solat kat stadium time tu,kitorang ber 27 pon naik ah KTM…sume hero tts 4 gi dari batang benar..heroin plak gi dari nilai..ado yang naik bus,(van snanye,tapi tulis bus)ado yang gi naik teksi.Untunglah budak laki ado keto.Memang untung,dapat gak balik,tumpang kete mereka.terima kasih banyak2 la ye. Anggaran tambang :
Van        : RM 2
KTM       : RM3.80
CRUISE (BETOLKE EJA):RM 2
SUB TOTAL : RM 7.80 X 2 = RM 15.60
Bowling : RM 5
TOTAL : RM 20.60 (TAK CAMPUR MAKAN)

Naik je Ktm first2 lagi aku dah terpisah ngan muslimat yang lain,coz coach wanita yang mereka masuk,aku Nampak padat,so aku gi ah coach yang sebelah..banyak tuh seat kosong..masuk je,terus tidur..coz aku penat gile tunggu orang berkumpul kat stadium . orang kata..perempuan…biasalah..adoyai..pantang betul aku..orang siap lambat2 nih.Bersiap,macam pompuan.memang perempuan pon.=.=hehe.maaf la ye sape yang terasa.Tapi takpe,setiap pagi,aku memang dah di latih oleh nadiah untuk sabar menunggu.hehe. Elok je aku nak masuk fasa mimpi,ktm  yang aku naik,sampai la ke Batang benar,hero2 tts 4 plak dah yang masuk..Memang ganggu aku tidur.Kena plak ustaz dok sebelah aku,aku terus la report kat wa suruh wa datang coach aku.Malangnya wa tak dapat nak bukak pintu gerabak tu,wa pon safe kan satu seat tuk aku.Masa dalam gerabak tu,memang banyak kali la lagu Stereo tu berkkumandang..handphone  adik aku ni pon satu,bunyi da la mengaum,volume 1 je tau.tak ke segan.Dah la kuat gile bunyi,tak dapat nak angkat plak tuh.adoyai.Nak cover malu,aku tunjuk ah kat ustaz,yang tepon tu tak leh angkat..haha.Lawak bhai.Handphone yang aku sayangi plak selamat menghembuskan nafas terakhir beberapa minggu sebelum final..seminggu gak ah,takde phone..*ini pon nak mengadu.hehe.After selamat angkat phone,aku pon nekad pindah gerabak sebelah..walaupon waktu tuh,dah bunyi pon loceng kecemasan nak tutup pintu.Masuk je gerabak sebelah..elok2 je..ngam2.pintu tutup.dengan bangga nya aku cakap
“sebaik atlet dulu”
“oh..memang nak crite kat satu ktm la”
Haha.Aku Nampak ada la 2-3 orang gelak..memang segan sikit…tapi ada aku kesah..haha bukan jumpe lagi sekali pon makhluk2 yang ada dalam ktm waktu tu.*harap2 la kan.hehe.ok.I make everything short.

BOWLING :
 satu grup ngan syafiqah,syifa,laila,nadiah,huzaimi,aizat…*ada yang tak sebut ke? Sorry. Kalo ikut lane,aku kire no 3 la…dalam bahasa kasar,second last.blakang huzaimi,first aizat..no 4 tanak bagitahu,kecik at  beliau nanti.hehe.Best.Aku harap sume orang pon rase best gak..Kalo x,kecik aty aku bagi idea main bowling.
*teringat kat wani n nana,zaman kitorang main bowling after SPM dulu..punye lah kononnya nak lari dari budak laki kisas,kitorang gi ah main kat sunway,suddenly,budak laki kisas sebelah je lane kitorang lebih mengharukan,ada budak kelas sendiri.=.=”

SHOPPING :
Sikit punya sakit kaki berjalan..window shopping ngan wawa.Paling pedih,kat ADIDAS.Punye lah offer,aku takde saiz……..DUsH! time tak offer,time tu lah berlambak2 saiz. Sedeh gile gua cakap,masa keluar dari kedai tu…lama dah aku perhati je sandle tu*mood touching*

MAKAN :
Again..aku,wawa n thirah menunggu....8.30 tak muncul2 lagi..ibu wa cam bese,risau.hehe.*wa,jangan marah.hehe.Dari pagi tak makan ape2,perut memang agak pedih bile dah 8.30 malam.*tapi orang kat palestin tak makan banyak hari,kan*  *air liur rasa pahit* tak selera nak makan kat food court.aku gi beli makanan kt MCd.Balik2 je,tengok wa beli KFC.haha.lepas bersuap2 bagai,cam bese,tunggu lagi..sikit punya berkurun..untuk bergambar before naik kruise..1 je yang aku rase aku tak perlu tunggu..iaitu,sampai je ktm batang benar malam tu,sume rushing naik teksi.haha.laju gile.serious.
Jap,cruise tu nama die wawa cruise..sepanjang perjalanan,Nampak la wawa tidur,wawa kenyang dan banyak lagi.takut aib plak kalo cerita.haha.
Rehat: wa duduk bermalas2 kat kerusi yang goyang tu.hehe
Lastly,sampai la Nilam.Peristiwa pahit:jawab call ibu wa.haha.
Seriously,memang best pon kluar ngan sume ahli kelas.korang rase,best tak? kalau *memang ada salah dan silap,harap di maafi.0-0.ye..yang terkutuk kat atas pon,minx maaf ye, Semoga kita semua mendapat keputusan yang cemerlang dan di redhai-Nya.amin
di sebabkan intenet slow malam ni,pictures esok luso lah den upload..

Selasa, 13 Disember 2011

tak tahu

setelah 2 minggu melanjutkan pelajaran sem 2 di usim,ini first time aku jejak tingkat **** bangunan FSU yang ada makmal komputer..therefore..ni memang akan jadi tempat lepak |^_*