Sabtu, 12 Februari 2011

JaLaN -JalaNN di JaLaNaN

hai
heh
assalamualaikum
tadi petang
g la round2
memecah sikit punyer bohsan dekat umah biler abang n adik x balek
tibe2 terfikir
masa aku x bbalik dyorang bohsan x
hak3
banyak la
ntah2 dyorang suke
atau pun tersangat la meluat baca post aku yang nih
tappi tu bukan bende yang nak diceritakan sebenanya
hmm
petang tadi g la membazirkan minyak motor jalan2 ngan adik yang bongsu tuh
nasib baik la dye nak ikot
kalo x bohsan jugak sensorang (walaupun kengkadang geram jugak ngan budak 'kecik' niih)
hmm jalan je la
sbnanya x tau pon jalan
yang tau jalan nak g giat mara,hospital,klinik,library,jalan balik kg,jalan nak g kisas,jalan nak g shams,jalan nak g mall2 tu jelah..sumpah jalan yang sekitar kat umah aku nih aku failed..kalo org datang umah nak tanya jalan pon mesti aku sedaya upaya carik ayah , ma n abg (kredit to them)
dah melalot nih
aku baru ? x de la baru sangat..3 tahun dok kat cni
almaklumlah..aku nih penunggu setia asrama KOLEJ ISLAM SULTAN ALAM SHAH dan SMKA SHEIKH HAJI MOHD SAID..aku akan balik umah ble cuti yang wajib balik jer..bosan eh bace? aku letak gambar satu buat tatapan..pas tuhaku citer balik (*_^)

heh..
aku rase kene tukar tajuk la nih bukan jalan2 di jalanan
nih perjalanan hidupku..hak3
lantak la
sumer orang dah tido
penat berkebun kot pagi tadi
aku je yang stay
dah tidur petang tadi
jadik aku mengambil kesempatan nak memekak kat cnilah...bosan? x yah bacer..bacer blog orang lain..hehehe
minx maap la ye
heh
aku nak smbong balik
marah?
lantak la
hey! jangan berkerut! jangan senyum! jangan buat muka menyampah!
nak cepatkan kebawah latu
jangan!!
hehe
memang tengah bohsan tahap petala ke sembilan dah ni
:(
aku suke sangat dok kat asrama
walaupun aku agak kecewa la bile ayah aku x bagi aku masok sebuah asrama kat KL coz jauh
aku sedih la gak time tuh
malam tuh aku dapat tau friend aku yg sorang nih g
lagi la aku rase macam sdih je
aku x g
then asrama penuh pon x pat
ayah aku plak beriya nak anta aku kat skulah agama
then 16.01.2006, aku pon menjejakkan kaki ke sebuah sekolah agama berasrama harian..happy? happy la jugak depan TKC betol2 pagar skul ktorang depan ngan TKC hati aku mengucapkan..x pat TKC pon x pe skolah kat depan TKC..aku dapat dorm aras 1 best gler kot dorm tuh kak wan-bawah katil aku heh dah jauh sangat merapu nih

nih la shams..cantik x..full of memory and history here..:'(
aku suker sangat dok asrama tyme org x der..meaning tyme mingggu pilihan balik..sebab tu lah aku pilih x balik..parents x datang pun xpe..x kisah..yg penting aku dok asrama tyme sikit org..nape? tyme ni lah aku blh bwat peraturan sendiri...akulah KETUA WARDEN..hak3
seyes..aku rindu..tahap x ingat dah nih

tyme ni lah banyak gler projek2 terbengkalai aku laksanakan dengan penuh jaya dan sukarela dek 'sibuk' belajar..tertangguh projek2 aku..(ye la tu belajar)
tyme minggu pilihan balik,aku boleh buat macam2..aku boleh qada' tidur selama mana yang aku nak
catatan dalam sejarah aku di SHAMS, aku pernah x balik umah langsung selama 2 bulan (x der la lama sangat bg KISAS,tp as budak asrama harian,lama tu)then
aku pernah stay 9 orang je (7 girls 2 boys) mase form 3 .. yg nih lagu aku suke
adventure kot
dah tu 2 orang je dok kat dom..kak Faraim,Kak Syahirah..dan 4 akak yang lain..
kitorg siap kejut muslimin bangun subuh la pagi tu
hak3
tu la first tyme aku pegang mic kat tempat bilal azan kat surau tuh
first tyme jugak la aku masok kat tempat muslimin solat..
nak azan?
mane boleh..then aku pon cakapla..
perhatian kepada semua pelajar,anda dikehendaki bergerak ke muslla alhidayah sekarang juga..kak paim sambung..subuh weih!
hehe
best la jugak
then ktorang pon tunggu la sikit punye kejap (around 10 min)sampaila sorang muslimin nih..dye jadi imam hari tuh..(*_^) ada tazkirah x ah pagi tuh? dah x ingat..yg ingat..tengahari tuh..siyes..lapar gler..sampaila ktorang sanggup memanjat tangga g asrama putera (tempat DM masak)..yang agak jauh berbatu tuh..malu2
tp lapar punyer pasal..daoat la ktorang nasi ayam 7 bungkus..
sebaris je ayat aku cakap kat makcik tuh..beliau terus bagi nasik ayam..n cakap..kalo nak ape2 minx..hoho nih ayat dye.."lapar..." cakap sambil senyum..confirm..kalo g kedai cakap kat org yg tengah makan..mungkin ada 2 perkara boleh berlaku//1) nah mbiklah sikit
2)berambus kau
haha

the rest is history..
10 Feb 2009
tarikh keramat aku masok SBP SBT
hak3
x pernah aku impikan
tau2 je dah habis skolah dah
pelik bagi aku..coz aku mohon SBP sc tulen..tup tap dapat SC TULEN AGAMA...
Alhamdulillah aku sangat bersyukur..mungkin doa aku mase darjah 6 dulu nak masok SBP terkabul skarang..

KOLEJ ISLAM
lagi la slalu x balik
sibuk je semedang
hak3
bertambah la jugak projek2 aku
huhu
sampai hari ni...aku x leh lupe...
kengkadang buat aku tergelak sendiri je..
biarlah ia kekal segar dalam ingatan aku...
the story is history..
then..aku nak sambung cter aku jalan2 ngan adik aku tadi
(mungkin dye senyum bace nih)
punyer la x tau jalan...masok kiri..jalan mati..
pusing balik..
jalan lagi..
belok kanan..
jalan mati laagi..
kubur plak tuh..adik siap cakap..akak,itu kubur
hehehe
actually..main jalan je..
ikot hati..kiri ke kanan
mungkin itu petunjuk supaya aku ingat mati..
yup...hari itu pasti datang..
sampai2 umah (nasib baik jumpe jalan balik)
citer la kat parents..mak tersangat lah terkejut..kata mak eh,jau sangat tu berjalan
aku senyum je..nasib baik mak x marah..ayah pon..almaklumla..kalau jauh tu mesti makan banyak minyak..hehe patotlah rase lame je aku atas moto..sakit la pinggang adik..tu yg cepat tidor tu malam nih..hehe
huuh..
penat dah berceloteh..
minx maaf salah silap atau kebosanan tahap terlampau mambaca entry nih :P
thanx 4 reading...

"semoga kita menjadi hamba Allah yang betakwa kepada-Nya"aminn

Tiada ulasan:

Catat Ulasan